BYT 3+1 S BALKONEM V CIHLOVÉM DOMĚ

ulice bratří Kříčků, Brno-Řečkovice

Cihlový dům obklopený zelení a dostatkem místa pro parkování, nadstandardní soukromí, plnotučný byt 3+1...

Bydlení v bytovém domě s sebou často nese omezení soukromí, více sousedů, většinou hluk a méně komfortu. Na to všechno ale můžete rovnou teď zapomenout. Tento byt je jedinečný díky tomu, že je jediný na podlaží a má pouze dva sousedy ve stejném vchodě (každý na samostatném patře). Díky tomu budete mít zajištěný maximální klid a navíc můžete zcela bez omezení využívat prostor cca 4 m2 na podestě před vstupem. Tento prostor si navíc můžete v budoucnu vyzdít a zcela uzavřít, čímž vznikne další opravdu štědrý úložný prostor.

Samotný bytový dům byl dokončen v roce 1973 a od té doby je poctivě udržován a opravován. Za dobu, co tam stojí, byla opravena střecha. Dále byly vyměněny okna, prosklené vstupní dveře s domovními zvonky, schránky. A nezapomnělo se ani na údržbu a nátěr zábradlí. Stejně jako na výměnu stoupačky, která proběhla v posledních letech. Kolem domu je navíc dostatek prostoru pro parkování a ani o víkendu není o místo nouze. O tom jsem se sám přesvědčil.

Dispozice 3+1

Celková plocha bytu činí 84 m2. Umístěn je ve třetím nadzemní podlaží z celkem tří nadzemních podlaží domu bez výtahu.

Plynový kotel

Topení a ohřev vody zajišťuje vlastní plynový kotel značky Junkers, který je pravidelně revidován. Záloha za plyn činí 1.800 Kč.

Lokalita

Ve vzdálenosti 400 metrů od domu je zastávka MHD, základní a mateřská škola. Ve stejné vzdálenosti je i ostatní vybavenost.

Samostatné prostorné pokoje orientované na jih a sever.
Každý přístupný ze vstupní chodby.

Jediný byt na patře, velké pokoje, jižní orientace, balkon...

Mě osobně nejvíce přesvědčily prostorné pokoje se samostatnými vstupy ze vstupní chodby, kde se s metry čtverečními také nešetřilo. Perfektní je obývací pokoj s balkonem a ložnice, kam svítí sluníčko téměř celý den díky jižní orientaci. Pokud chcete ložnici naopak chladnější, můžete snadno prohodit pokoje a využít dětský pokoj jako ložnici. V této variantě vás pak potěší nika, kterou lze využít jako šatnu. Byt přesto, že je v původním stavu, působí čistým světlým dojmem a o plochu zde opravdu není nouze. Dispozice navíc nabídne hned několik možných změn, které při rekonstrukci můžete provést. Umístění ve druhém patře vzhledem k absenci výtahu skvěle kompenzuje opravdu nadstandardní soukromí a možnost využít celý prostor podesty před bytem, který lze dále stavebně oddělit. 

Na podlahách jsou položeny dřevěné parkety, které stačí pouze přebrousit, nalakovat a můžou sloužit další desítky let. Navíc budou skvělým designovým doplňkem interiéru. Okna už byla vyměněna a natřeno bylo také zábradlí balkonu. Už tak stačí jen umístit závěsné květináče na zábradlí a muškáty můžou kvést. V budoucnosti by si byt zasloužil rekonstrukci koupelny a kuchyně. Při té příležitosti bude vhodné vyměnit také elektroinstalaci a případně topení. Toto však  není nezbytně nutné hned realizovat. Byt je funkční a byl do poslední chvíle užíván blízkou rodinou prodávajících. Ohřev vody a topení zajišťuje vlastní plynový kotel, který je pravidelně revidovaný a je umístěný v koupelně.

Koupelna je vybavena vanou a je oddělená od toalety. Kuchyňský kout je původní funkční s plynovou varnou deskou a elektrickou troubou. V kuchyni je navíc spižírna. 

V rámci domu je možné užívat společný prostor v prvním podzemním podlaží domu. Na stejném podlaží je také uzamykatelná sklepní kóje tvaru L s dřevěnými policemi. Zcela unikátním bonusem je malý sklep na potraviny, který si zbudoval původní majitel při výstavbě domu. O tom ale až na prohlídce…

Měsíční náklady spojené s užíváním bytu tříčlennou rodinou

záloha za elektřinu
0
topení a ohřev vody
0
fond oprav, vodné a stočné
0
Koupelna oddělená od toalety je zařízena vanou.
Vstupní chodba s dostatkem prostoru. 
A nechybí ani balkon s plochou 4,5 m2 orientovaný na jih…

Dokumentace k nemovitosti

Celkové náklady na pořízení nemovitosti

Celková investice
0

Mrkněte na všechny fotky...

JOIN OUR MAILING LIST AND

Enjoy 10% Off

Your First Order