BYT 2+KK S LODŽIÍ V PANELOVÉM DOMĚ

ulice Božetěchova, Brno-Královo Pole

Komfortní moderní bydlení, kde se myslelo na dva zcela oddělené pokoje...

Když se řekne byt v panelovém domě, většina lidí si představí umakartové jádro, málo prostoru, linoleum na zemi a podobně. Tady je tomu ale jinak! Současná majitelka koupila tento byt v původním stavu a společně s architektkou se vrhly do návrhu změny dispozice a následné kompletní rekonstrukce, jejímž cílem bylo vytvořit komfortní moderní bydlení.

Zadání znělo jasně. Chceme pokoj s kuchyňským koutem, kam se vejde rozkládací pohovka a jídelní stůl, ke kterému se usadí čtyři osoby. Důležité je, aby se pokoj s kuchyňským koutem dal využít i k trvalému spaní, o což by se postarala kvalitní rozkládací pohovka. Dalším požadavkem bylo zachovat druhý pokoj neprůchozí s větší plochou, který bude sloužit buďto jako ložnice nebo jako dětský pokoj. 

Toto však nebylo jediné přání, myslelo se i na velkou vanu a prostornou koupelnu, kam se bez problému vejde pračka a sušička. A v neposlední řadě bylo úkolem maximálně využít prostor pro skladování potravin a věcí, o což se postarala vestavná spíž v kuchyni a skříňky na míru, které jsou až po strop. Po několika měsících práce tak vznikl tento jedinečný byt. Pojďte se podívat dál, co všechno bylo provedeno v rámci této rozsáhlé rekonstrukce.

Dispozice 2+KK

Celková plocha bytu činí 40 m2. K tomu dále patří lodžie 3,5 m2 a sklepní kóje 1,2 m2. Umístěn je v sedmém nadzemním podlaží z celkem 13 NP. domu se dvěma výtahy.

Centrální

Topení a ohřev vody je zajištěno centrálně. Topná tělesa byla při rekonstrukci renovována a mají nový nátěr. Náklady spojené s topení a ohřevem činí 574 Kč.

Lokalita

Ve vzdálenosti 280 metrů od domu je zastávka MHD (Tylova). Ve vzdálenosti 100 metrů od domu je obchod Lidl a další občanská vybavenost.

Prostor bytu je využitý opravdu na maximum.
Vestavné skříně až po strop, vysouvací jídelní stůl a nechybí ani spíž.
Vestavné spotřebiče značky BEKO s dvouletou zárukou.

Rekonstrukce, při které nezůstal kámen na kameni.

Rekonstrukce započala kompletním vyklizením bytu. Po přípravě prostoru se začalo s bytovým jádrem, které je z Ytongu a sádrokartonu kvůli dodržení maximálního zatížení. Následovala výměna elektrorozvodů, které jsou měděné. Nešetřilo se ani na počtu zásuvek a vypínačů. Pak se začalo s přípravou rozvodů pro koupelnu a kuchyňský kout. Rozvody vody ve stoupačkách byly v rámci domu také vyměněny a jsou v plastových trubkách. Přípojka plynu byla zaslepena.

Nově jsou provedeny také omítky, štuky a malba. Následovala pokládka nové podlahové krytiny, za kterou byl zvolen vinyl. V koupelně byly použity obklady s mozaikou doplněné o velkoformátové dlaždice s dřevěným dekorem. Vana byla vybrána smaltová, jelikož déle drží teplo. Oříšek byla závěsná toaleta, za kterou se nachází stoupačková šachta. Naštěstí se ale podařilo přesunout vodovodní měřiče a díky tomu bylo možné toaletu zavěsit a nádržku schovat. Veškeré baterie jsou značky SIKO.

V rámci interiéru byly vyměněny také obložky, dveře a parapety. Vstupní dveře byly revitalizovány a jsou opatřeny novým nátěrem, kováním a kukátkem. Dále se pokračovalo výrobou nábytku na míru, který je až po strop, díky čemuž se maximalizuje úložný prostor. Navíc díky tomu působí interiér vzdušně a jednotně. Od stejného výrobce je navrhnuta ještě vestavná skříň do pokoje a úložná stěna s botníkem na vstupní chodbu. Toto už bude ale na nových majitelích a jejich představě.

A nezapomnělo se ani na lodžii, která je opatřena novým nátěrem fasády bílou barvou. Zábradlí bylo obroušeno a natřeno černým nátěrem. Konečný punc lodžii dodala dřevěná balkonová krytina. 

Vinylová podlaha, velkoformátové obklady, dekorativní stěrka a mnoho dalšího...

Měsíční náklady spojené s užíváním bytu

0
záloha za elektřinu
0
topení, ohřev vody a ostatní náklady
0
fond oprav
Koupelna není oddělená od toalety a je vybavena velkou smaltovou vanou.
Závěsná toaleta s podomítkovou nádržkou značky GEBERIT.
V koupelně navíc nechybí ani dostatek místa pro pračku se sušičkou.
Samostatný pokoj s plochou 18,5 m2, odkud vede vstup na lodžii s plochou 3,5 m2.
Vstup do domu je monitorován bezpečnostní kamerou. 
V rámci revitalizace domu byl vyměněn i nákladní výtah.
V těsném okolí domu je opravdu dostatek zeleně s lavičkami, kam si můžete sednout a odpočinout. 
Navíc je přímo před domem víceúčelové hřiště, venkovní posilovna a dětské hřiště.

Dokumentace k nemovitosti

Celkové náklady na pořízení nemovitosti

0
Kupní cena
0
Provize
0
Celková investice

Mrkněte na všechny fotky...